neděle 1. prosince 2013

Zmatňující dvojka od Chanelu, Mat Lumiére Teint Fluide a Poudre Universelle Libre




Krásnou adventní neděli dámy a slečny, zkrátka milé ženy!

Jak už samotný titulek napovídá, dneska jsem si pro vás připravila zmatňující dvojku od Chanelu. Ocení ji především mastná či smíšená pleť, která má sklony k lesknutí. Nastávají otázky… Zaplatíme za značkový obal nebo opravdovou kvalitu? A skutečně vytvoří bezchybný vzhled pleti, jak hezky slibuje? Pojďme se na to podívat. 



Chanel Mat Lumiére Teint Fluide

Chrání před slunečnými paprsky, díky SPF 15. Make-up má středně hustou konzistenci a dobře se roztírá se středně krycí schopností. Nespoléhejte, že si vyjdete bez korektoru. Krycí schopnost make-upu nezvládá zamaskovat nedokonalosti pokožky. Pleť je zmatněná a vyhlazená s přirozeným efektem bez pocitu nánosu až se vám bude zdát, že vůbec žádný make-up nemáte. Nevysušuje a nedělá mapy. 

Make-up má neutrální vůni, která neobtěžuje. Opravdu hned zasychá, proto se s ním musí rychle pracovat. Můžete ho vrstvit, ale je nutné mezi vrstvením počkat minutu až make-up zaschne. Minimalistický design se šmrncem elegance dodává požitek luxusu.

Nevýhody
Vyšší pořizovací cena, která nemusí být pro každého dostupná. Esteticky vyhlížející skleněný flakon s make-upem je trochu těžší, proto ho nedoporučuji do kosmetické taštičky. Ale proč se s ním tahat? Na pleti drží celý den. Plastová pumpička dělá neplechu a vytočí nejednu klidnou duši. Zlobivá pumpička se ucpává a tím po jejím stisknutí vystříkne make-up ve směru, kam to nečekáte. Dochází k tomu i přesto, že pumpičku poctivě čistím. 



Chanel Poudre Universelle Libre

Sypký pudr nezvýrazňuje linky a póry. Pleti dodává přirozený vzhled a nevysušuje. Prášek je velmi jemně mletý pro lehké a zmatněné pokrytí s úžasně saténovou texturou. Nezanechává pocit masky a perfektně se nanáší. 

Pudr je lehce parfémovaný. Balení třiceti gramového prášku v matné sklenici s plastovým víkem je vskutku velké, ale pořád velmi pěkné a elegantní. Součástí balení je labutěnka. Kvůli většímu obsahu nedoporučuji s pudrem cestovat. Ale pokud se přece jenom vydáte na cesty, přes pevný uzávěr vám neunikne ani kousek rozemletého prášku.

Nevýhody
Zase ta vyšší pořizovací cena. 



Ano, pořizovací cena může být kámen úrazu, ale zase na druhou stranu vydrží hodně dlouho. Make-up stejně tak i pudr jsem koupila před šesti měsíci a pořád je z čeho čerpat. Dvojka od Chanelu udrží moji smíšenou pleť s extrémním sklonem k lesknutí krásně zmatněnou po celých devět hodin bez nutnosti jakýchkoliv úprav. Tomu tak je pouze v zimním čase. Naopak v letním období, kdy se moje pleť ještě více leskne, matný závoj se drží pouhé čtyři hodiny. Sice ještě k úplné dokonalosti chybí pár krůčků, ale pleť přirozeně sjednocuje bez viditelné známky make-upu či pudru na jedničku.

Chanel Mat Lumiére Teint Fluide a Chanel Poudre Universelle Libre zpracován do pleti
zleva: Chanel Mat Lumiére Teint Fluide, odstín 30 Cendré; Chanel Poudre Universelle Libre, odstín 30 Naturel


Žádné komentáře:

Okomentovat