úterý 8. listopadu 2016

Marocká exotika s jílem



Hezký večer!

Procházím obrázky na instagramu a musím říct, že opravdu obdivuji všechny ty beauty divy, které i s nánosem pleťové masky vypadají tak sexy. A to dokonale upravené obočí a kouřové líčení očí. Možná se tak narodila… Moje selfie v touze po zkrášlující péči spíš připomíná skřítka, který se ve chvilce nepozornosti vymáchal v blátě. Určitě se tak narodila… Ale ještě vám musím říct, že v péči o pleť nejvíc si užívám pleťové masky. Váš skřítek si vám dnes dovoluje představit pleťovou masku Alassala Moroccan Rhassoul Clay – marocký jíl.




Marocký jíl vyhlížel na mě z efektivního obalu a ještě s efektivnějším otvíráním, které mám ve zvyku přezdívat: jak si co nejrychleji zlomit nehty. Uvnitř se ukrýval jemný prášek, který vybízel, abych si ukuchtila pleťovou masku. Ukuchtila – proto, že bylo třeba dodržet přesný návod výrobce. Ale žádné kulinářské fígle. Stačilo 20 g (v případě pleťové masky) či 50g (pokud šlo o masku na vlasy) smíchat s vodou, aby se vytvořila hladká pasta a přidat pár kapek arganového oleje.

Jemný prášek splňoval fukci 2v1 či vlastně 3v1. Kromě pleťové a vlasové masky bravurně suploval i jílový zábal celého těla. Od hlavy až k patě – marocká exotika! Když jsem masku nanášela do vlasů, zprvu jsem se zalekla, aby si jílové bahýnko nevyhrálo s barvou vlasů. Po spláchnutí se opravdu žádná změna barvy nekonala. Jen to spláchnutí se trochu protáhlo. Suché konečky nabraly zdravší vzhled. A celkově vlasy na dotek působily jako vyměněné, samozřejmě jen v tom dobrém. Stejně tak jako pokožka těla i moje smíšená až mastná pleť byla v mžiku vyživená a sametově hebká. Rozšířené póry se daly na ústup a T-zóna byla zmatněná. Pleť zářila zdravším dojmem, i když s pupínky jílová maska až tak nezatočila.



Klady:

  • 3v1: pleťová + vlasová maska i zábal celého těla, 
  • detoxikuje, čistí a zjemňuje,
  •  sametově hebká pokožka, 
  • zmatněná T-zóna,
  •  výživa pro suché vlasy.



Zápory:

  • příprava masky.



Znáte značku Alassala? Jaká je vaše oblíbená pleťová maska?

1 komentář:

  1. Marocký jíl používám jako masku na pleť a super, pomáhá mi :-)

    OdpovědětVymazat