pátek 8. července 2016

Co nejvíce děsí dnešní společnost?



Hezký večer!

Strach nás brzdí i odkrývá naše bezbranné já. Já mám hrozný strach z výšek. Ale víte odhadnout, co nejvíce děsí dnešní společnost? Status offline! Internetový náboj nám do počítačů, notebooků, tabletů a mobilů vdechuje online kuráž a rázem sebevědomým postojem promlouváme, že můžeme cokoliv. Během pár kliků (a ne těch, u kterých se nehorázně potí) poklábosíte s kamarádkou, která se vydala hledat samu sebe na druhý konec světa; objednáte si ty úžasné červené šaty, ve kterých se promenáduje sousedka, ale módní ikonou v ulici jednoznačně budete VY!; domluvíte si rande a odvážnější nátury i něco víc… Je to tak snadné. 




Ano, slohový výlev v dopise odvlál zub času. Dlouhý chat, postrádající jasné sdělení v šifře zkratek a žlutých potvor - emotikov party, vytrácí nám ze života čestnost pro slib: „Ano“ a vše se točí kolem: „Možná.“ Aniž byste vytáhly paty z domu, uvítáte stovky kamarádů a sledujete každý jejich krok, co jen selfie chtíč na nich práskne. Poker face virtuálního štěstí má jasná pravidla póz. Nastrojená póza může skrývat bolest, ale i příval nečekané radosti.

X–krát omílanou frázi vhozenou do virtuálního éteru: „Jak se máš?“ zaměňme za tiché objetí. Vzpomínky netvoří sled archívu zpráv, ale smích, křik i pláč srdcí, které si najdou cestu vykročit k sobě i v tom největším blátě. Či už naše objetí bude pohánět vášeň, dvou vyhladovělých těl milenců nebo přátelské shledání, pamatujte, že spolu, jedině spolu unikneme jakémukoliv pocitu strachu.

Jak se vám líbí outfit a jaký je váš největší strach?

 

Žádné komentáře:

Okomentovat