čtvrtek 7. srpna 2014

Rozverná a veselá

Hezký den dámy a slečny, zkrátka milé ženy!

Čas se nedá zastavit. Posezení u kávičky s kamarádkou, kde střídá smích jásot. Po pravdě kofein nemusím, tak se raději vydejme do čajovny. Tyto chvilky radosti, mezi které se i sem tam vloudí nevítané strasti života, letí neuvěřitelnou rychlostí. Kouknu na hodinky a cestou na autobus mě napadne, kolik toho jsme si ještě nestihli říct. Na hodinách matematiky tomu bylo naprosto jinak. Po celou dobu dumala jsem, co jen je tak logického na vědě o číslech, kde je kladen důraz na přesnost a hodina se vlekla, jakoby se nafoukla na trojnásobek.

Letní prázdniny se nám nezadržitelně přehouply do druhé poloviny. Srpen jednoznačně u všech študáků spouští varovnou kontrolku: už jen měsíc sladkého nic nedělání, kdy neexistuje nepříjemná třídní, a domácí úkoly jsou tabu. Přece jenom pomyslná varovná kontrolka se týká i nás, kteří v září nezasedneme do lavic, kde se diktuje: „…uč se moudrým býti.“ Protože loučení se s bosou nohou v trávě, smíchem v nočních ulicích a osvěžením v bazénu je vážně, ale vážně těžké. Dlouhé polemizování nepomůže, ale co pomůže jednoznačně je změnit úhel pohledu. Máme poloprázdný pohár nebo poloplný pohár??? Nevypadá lépe říct, že JESTĚ máme před sebou měsíc letních prázdnin?

Pokud se vrátíme na úplný začátek, tak s čím máte spjaté léto? Pro mě to jsou červené šaty s puntíky. Stejně jako malé černé pro nadčasovou klasiku mají si najít své místo v každém dámském šatníku i šaty s puntíky. Tento styl šatů promění každou přísnou tvář v rozverné a veselé děvčátko. Šaty jsem vyšperkovala výrazným páskem a náušnicemi ve tvaru kytiček. A obula jsem červené saténové sandálky. Mějte se hezky a užívejte každé chvíle s puntíky.

šaty Comtessa; pásek H&M; boty H&M; náušnice Bijou Brigitte;

Žádné komentáře:

Okomentovat